Thursday, January 28, 2010

Seronoknyee Balik Dungun..

From: Iffah Mardhiyyah binti Mohammad Imran..

Assalamualaikum..

Apa khabar semua? Terutamanya kepada Toki, Nenek, Mak Cu dan Cik Dik sayang.. Oh, yang lain2 jangan nangis yer iffah tak sebut nama. Okey laa, iffah tulis la semua. Untuk mak long, ayah long, syifa', najwa, ayah ngah, achik, ayah teh, ayah anjang, cik de, ayah su n semuaaaaaaaaaa lah. Eh, ada lagi... mak teh, ayah teh, mak su, ayah long lokman, mak long asma, ayah lang, mak ngah, ayah ngah, kak areena...fuhh, masih banyak yang tak sebut nih...bertuahnya iffah ada ramai sedare mare kan...oh, bahagianyaa..

Ok..iffah nak cerita pengalaman pulang ke kampung abah hujung minggu lepas. Jumpa tok ma, tok ba dan mak de fizah..Sungguh seronok..

Di pagi sabtu, iffah bersama ibu dan abah sama2 belah kelapa madu muda. Amik air kelapa dan isinya yang sungguh lemak serta lembut..Nyum3, sedapnya air kelapa. Iffah minum byak sgt.. Tapi, takde gambar plak..

Lepas makan tghari, iffah tak leh duk diam dalam umah. So, iffah ajak lah ibu main2 kat tanah. Nak tengok pokok2 tok ma n to ba yang cantik2 kat keliling umah..Yang sebenarnya, iffah nak main pakai selipar jepun besar..Hohoho, sampai atas umah pun masih nak pakai selipar lagi..Habis iffah petik daun n bunga2 tok ma yang cantik dan wangi..hehehe..


Caaak...cuba tengok slipar jepun yg besar dan matching dgn baju iffah tu..hehe


Petangnya lpas bangun tidur, iffah makan kepok lekor goreng..Sodap tau..tok ba beli kat kedai..Nyum2...Terengganu is truly Malaysia..Acu cuba try mari teranung gok..he~

Pas dah kenyang, ibu ngan abah bawak iffah gi pantai Sura. Wah..kuatnya angin dan ombak.. Iffah cam takut plak, terpinga2 tengok pemandangan yang menakjubkan ini.. Ibu dan abah ajar iffah main pasir, kutip kerang.. Tapi tak sempat nak pegang air laut...dah hujan...


Sebaik tiba di pantai...iffah berwajah muram dan terpinga2..



Termenung mengenang nasib diri yang masih tak ber'adik' lagi..hehe


Okeh, ce teka ape kitorang buat malam tu???...Jeng3....yey, yey...tok ba nak belanja makan malam kat 'Mama Chop, Papa Grill', restoran masakan western milik melayu...ini adalah hasil pujukan abah supaya tok ba belanja kami yang tak berduit nih...hehehe..pegi2, tengok2 tutup.. waaa, iffah lapaaaar...


Tok ma cakap, iffah kecik jer di celah-celah ibu dan abah..


Ibu bersama mak de fizah yang comey..


Tok Ma, abah ngan mak de pun kate, "baba belanja makan kat hotel UITM lah"...hehe, dapat pun makan akhirnya...sebenarnya, tok ma dan tok ba iffah keje sbg pensyarah kat uitm..tok ma rajin blaja, tahun lepas tok ma bru je grade amik PhD math..nenek iffah pun rajin gak blaja, tahun ni grade blaja Diploma Pengajian Islam & Politik Islam (ntah betul ke tak ni???)..

OK, sekian dulu berita terkini dari iffah comey...Tata semua...Muaah, sayang semua..

9 comments:

  1. salam.. "Termenung mengenang nasib diri yang masih tak ber'adik' lagi..hehe" ini ayat iffah ke atau iffah wakil dari ibu ni? hihi..

    nurul nak naik 3rd year kan bulan 7 depan.. actually, 3rd year memang bz.. tengok zubir asek on call je, letih sokmo tubuh dia.. malam2 nak kene prepare CP, seminar, study lagi.. nurul naik dulu 3rd yr, kalu rase boleh nak ade baby, oke je.. anak anim pun nak ada kawan gak ni..hihi..

    ReplyDelete
  2. hehehe...mane ada la...saya dah plan dah lok2...iAllah memg bukan dalam masa terdekat ni..bukan juga tahun 3 ni...

    Nak kena survey byakbenda nih..

    Thanks 4 the motherly advice.hehe

    ReplyDelete
  3. takpe iffah, iffah ada byk lagi masa nak manja2..
    nanti kalau ada adik, iffah jeles pulak ;)

    iffah kutip bunga apa tu? mak teh tgk pokok tu kering je ...huhuhu.

    iffah kalau nak makan kat mama cop papa grill, iffah bitau je kat tok ba. tok ba kan suka makan situ. no problem punyalah :)

    kalau iffah nak makan kat hotel itm pon, iffah bitau je tok ba. tok mesti bawak nya .

    ReplyDelete
  4. iffah to mak teh:

    mak teh, iffah petik bunga kat tepi bilik tok ma laa, gambar tu iffah nak posing comey2 jer..

    iffah makna banayak taw, minum air pun banyak..habis air epal susu abah iffah minum.heh3..

    tapi, tok ba bgthu iffah ni kurus jer...slim..jaga badan..he3

    nurul to teh:

    teh, cepat2 blik msia yer..iffah tunggu sepupu baru ni..hihi...

    teh bwk balik coklat sdap2,k..

    iffah ni memg tak mo adik lagi..nurul pgang sikit je tgn budak lain pun dia marah..nangis2, jerit2...cemburu buta taw...lucu la dia tu..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.. Iffah umur brapa ye? Macam sebaya je dgn anak akak...

    ReplyDelete
  6. iffah umur 1 tahun 5 bulan 1 minggu dan beberapa hari..hehe

    ReplyDelete
  7. comel la gambar iffah termenung tu...
    fikir masa depan ye? hehe..=p

    ReplyDelete
  8. Masa depan memg perlu difikir sejak dari skrg lg ..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...