Saturday, June 25, 2011

Alamak !! Mengucap Panjang2...

Assalamualaikum wbt..

Adakah ini blog saya?....masyaAllah berdebunyaaa, malu kan jiran tetangga datang ziarah, tapi tuan rumah pun macam ade takde aje kan...maaf sangat kat kawan2 semua, saya tak update pun blog nih...malas punya pasal lah ni...

Mujahid kecil saya, Izzul Islam kini dah mencecah usia 7 bulan...sodap bodynya nak buat gomol2...alhamdulillah berkat khasiat susu ibu lah ni...waktu 6 bulan izzu beratnya 8.1 kilos...utk 7 bulan ni tak ke klinik lagi utk follow up...

Duk kat rumah skrg, jarang boleh duk diam...bergomol ngan izzu n kakaknya iffah...nanti saya citer rentang iffah,k....izzu memg laju meniarap ke depan skrg, sama macam expertnya dia memandu walkernya...hehe...segenap pelusuk rumah diterokainya, termasuklah dapur dan bilik air...buku2 n kaca kena naik taraf lah...habis disambarnya utk ambik rasa katanya...sodap bebenor barang2 dalam umah ini...mungkin ibu tak pandai buat bubur utk izzu rasanya...ciannn izzu..


yeayy...izzu dah sampai bawah kerusi makan...siap posing lagi...


Mulut izzu skrg bising berzikir...tp bunyi yg dengarnya....aaaaaa...bah....uik, panggil abah dulu before ibu yer...takpe2....lagi2...sebut maaaa...maaaaa...ooo, panggil tok ma agaknya...izzu skang dah stat tiru pattern tido iffah...tido lewat malam hanya bila ibu dah tido aje...wu, wu...pengaruh tak sihat ni...

Hm...kite pergi kepada puteri mujahidah ibup lak...iffah mardhiyyah...iallah bulan 8 ni genap usia iffah 3 tahun...tapi lagaknya dah maam kanak2 usia 4/5 tahun...mungkin kerana iffah tinggi sdikit, berwajah agak matang dan petah berkata2...yg petah tu banyak terdidik dek kartun upin ipin...plus ikut aje ibu abah cakap ape...bimbang juga kalau2 iffah tercopy ape2 yg tak baik...minta dijauhkanlah...


Iffah mardhiyyah yang soleh....pandai tolong ibu jaga adik...wpun gayanya macam askar...kasar la jugak...hurm...


saya sekarang sedang dalam usaha toilet training untuk iffah...cuti2 ni jelah masa yg ada...dah 2 minggu iffah tak gunakan pampers waktu siang...guna time tido n g jalan2 lama aje...g kedai tak paakai dah...plannya lepas sebulan train utk dry by nite plak...moga2 dipermudahkanlah...saya dah janji pada iffah, ibu tak marah pun kalau iffah terkencing yer...pernah skali mula2 tu dia terkencing, saya tahan jer marah...tinggal dia kejap utk hilangkan marah....iffah yg bijak pun pandai plak pujuk saya nih, "ibu, ibu baik kan...ibu tak marah"....ohhhh...mencair bagaikan salju lah hatiku ini...hehehehe...

iffah kuat melawa sekarang...memg terasa macam ada anak dara lah sekarang...pakaian dan tudungnya semua nak kena match colournya...samapaikan kasut pun dia matchkan...sepossible mungkin lah...sbb stok sandal iffah bukan banyak pun..skrg dah pandai sapu2 losyen, bedak, oles lip balm...semua tiru ibu..huhuhu...seronok rasa hati...


Dua cahaya mata yg sentiasa menyejukkan hati saya...moga hingga ke akhirnya...ameen


Hurm...minggu ni dah masuk 2 minggu official saya jadi suri rumah sepenuh masa...boleh tahan lah pengalamannya...nanti saya ceritakan yer...sampai sini dulu...wassalam

8 comments:

  1. Fuh .. penat sy tunggu .. sila update lg ye .. hehe

    ReplyDelete
  2. izzu nampak nakal merayap bawah kerusi..
    tapi izzu nampak sgt innocent dlm gambar paling bawah tu and iffah pulak kakak yg sgt sweet...

    ReplyDelete
  3. izzu nakal dalam senyap..macam yan kecik dulu kot, menurut mama lah...iffah macam nurul..hehe

    ReplyDelete
  4. xsabar nk peluk gomol2 izzu..jgn wrestling m.long dh le ye?hehe..kak iffah,nnt kita gi main kt taman,ok?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...