Monday, February 1, 2010

Hadiah dari Jie..Comeynyee...Penuh Memori..

Assalamualaikum wbt..



Gambar kat atas tu kawan saya yg bagi, baru2 ni Jie (yg berpurdah) datang melawat kat uia kuantan. Boleh baca kat sini pengalaman dia kat uia,k.

Cantik laa Jie buat gambar ni. Teringin saya nak blaja nanti. Saya paling suka yg tang iffah tanya, "Ibu...ibu watpe?". Penuh memori. Nampak garang muka saya kan. Tension sebenarnya, saya sibuk nak ngulang hafalan before tasmik kat ustaz. Si iffah ni plak sibuk nak manja2 n main ngan saya. Adoi...

Last2 skali yani (yg pakai tudung biru tanpa purdah) bawak iffah gi jalan. Mereka gi bandar Kuantan beli tiket. Then ke rumah sewa yani. Habis tasmik saya pun gi la amik iffah kat sana.

Elok je iffah ni ikut orang gi jalan. Bila ada saya je, jadi ngada2. Tak mo org amik la dan macam2 karenah lagi. Saje nak manja n tunjuk best. Sbb iffah ada ibu yg sporting dan baik. Hehehe, puji diri sendiri.

Saya ni takde la manja2 kan iffah pun. Lagi tegas la dari abahnya (read: garang. hehe). Iffah manja ngan abah dia, but still saya la ratu hatinya.

"Ibu...ibu...engkaulah ratu hatiku"

Itu lagu iklan susu fernleaf tak silap. Saya suka lagu ni dari kecik2 lagi. That's why la saya ajar iffah panggil saya ibu. Tp smpai hari ni tak pandai2 lagi. Abah n nenek dah pandai dah sebut. Takpe2, harap2 iffah nyanyi la lagu tu utk saya bila dah besar skit nanti. hehe.

Ok, saya nak kena study ni. Nak dekat exam final dah. Ni buat posting sbb tension sebenarnya. Hehe. Doakan saya dan suami lulus cemerlang ye. Sayang you all semua. TQ.

Wassalam.

7 comments:

  1. salam ukhwah..semoga mendapat keputusan yg cemerlang gemilang dan terbilang..comel la anak kak mutmainnah..dah besor..selalu gak g blog ni..k..akhir kate..jgn tension2..salam

    ReplyDelete
  2. salam..

    rindu nye kat kak yani..tringat zaman frc uia pj..rindu akak jugak :)
    moga akak n akh imran najah dlm imtihan..amin..:)

    ReplyDelete
  3. terima kasih buat adik2 semua..yg sering memberi sokongan dan menghadiahkan doa buat kami sekeluarga..(^-^)

    ReplyDelete
  4. salam

    cute nyee iffah..lame daa x jumpe mut..
    rindu ngt kat kwn2 ihsan..

    ReplyDelete
  5. Oh, anonymous ni sape yer...
    perkenalkanlah diri..
    saya pun rindu jugak kat semua kawan2 (^-^)

    ReplyDelete
  6. ni ija r mut..=)..
    mut, mut tau x yg ayh shfara da mnggal awl bln 3 ritu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...