Saturday, October 31, 2009

Subhanallah !

Assalamualaikum wbt..

Memang benarlah ibu bapa sebagai pencorak jiwa dan diri anak-anak..

Cuba tengok ape yang iffah suke buat sekarang pada usia baru 1 tahun 2 bulan..

1) Iffah suke solat macam ibu dan abah..walaupun hanya tahu bertakbir dan sujud, she still bersujud pada penciptaNya..sejuk hati ibu..iffah sujud pandang tepi, takut lemas agaknye.hehe..


2) Setiap kali melihat ibu memakai telekung, iffah pasti akan segera mengambilkan sejadah untuk ibu bersolat..time kacih iffah...


3) Membaca majalah memang kegemaran iffah...waah, seronoknyee..


4) Selain itu, iffah suke tolong ibu dan abah ulangkaji pelajaran...hahaha, kini iffah lebih master berbanding ibu dan abah bab medic ni..


5) Opss..tak lupa juga...iffah pandai bertilawah Al-Quran tau....aaaaaaa...itu aje bunyinye...tak cukup bertajwid dan bermakhraj kata abah..hehe

6) Iffah skang pun dah tahu peraturan kluar rumah untuk wanita islam..ye ke iffah tahu??..Tapi...bila nampak ibu nak bersiap, iffah akan hulur jubah, tudung, stoking, stongan and skaf kepada ibu...seronok sangat dia...


7) Iffah pun suke tengok video lagu 'sayang allah dan sayang islam'...emmm, syoknyee, pantang jumpa laptop...


Apabila diinsafi tentang diri ini, terasalah betapa kurangnya kekuatan dan kemampuan untuk mendidik iffah hingga dewasa..

Moga2 anak ibu dan abah ni membesar menjadi muslimah solehah...yang baik dari ibu dan abah moga jadi sebahagian dari iffah...yang tak baik tu, iffah jadikan tauladan, k...mohon doa dari uncle2 and auntie2 sekalian ye...

Iffah: Caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang semua !

p/s: Kalau you all perasan, majalah and buku yang iffah baca tu, dua2 terbalik.hehehe...

9 comments:

  1. iffah ni comella,
    dh lame fizah tgu k.nurul update psl iffah
    he2..
    ooo,
    iffah ske membace ye
    nnt cik de cari buku=D

    ReplyDelete
  2. yey2...cik de nak belikan buku..he2, seronotnyeee

    ReplyDelete
  3. salam..bestnye dpt bace ttg iffah
    tringin sgt nak jumpe akak..
    tp bile la ye..hehe

    ReplyDelete
  4. ske btul iffah bace buku...mcm ni pandailah besar nnti, boleh jadi doktor macam abah n ibu...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. Iffah ni sebaya dengan anak akak. Boleh berjalan pun di usia yang sama. Anak akak lahir 31/08/08. Sekarang ni dah dapat kaki, makin lasak la. Pantang lepa, dah naik tangga, pastu tersenyum2. Geram sesangat. Tapi, melayan keletah anak adalah satu nikmat seorang Ibu.

    Semoga menjadi ibu yang "baik".

    ReplyDelete
  6. NourelHousna ni blaja katne yer...bole lah kite berkenalan lanjut..;)

    teh, yan ngan nurul bercadang untuk pupuk minat iffah jadi tukang masak..hehe...tak mo la iffah jadi doktor..nannti bole laa kitorg makan sedap2..hehe

    kak umi_sofea ni saya baru kenal...bole la kite bertukar2 pndpt n cerite nanti yer..;)

    ReplyDelete
  7. btul gak tu nurul, nnti klu sibuk2 ada gak org nak tlg masak. bab buat kek mesti lepas nye iffah ni. ;)

    ReplyDelete
  8. Hehehe...suh iffah g blaja masak ngan teh...yg western punyer..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...